Patrimoniumvennootschap te HASSELT (3500)

Prijs op aanvraag

Algemeen
Prijs
:
Op aanvraag
Kadastraal inkomen
:
€ 26.062
Aantal slaapkamers
:
26
Aantal badkamers
:
15
Garage
:
14
Adres
:
Leopoldplein 29, 3500 HASSELT
Bewoonbare opp.
:
2020 m²
Grondoppervlakte
:
512 m²
Bouwjaar
:
1965
Omschrijving

Unieke opportuniteit voor een investering in centrum Hasselt.  Momenteel zijn er 2 kantoren (3 bouwlagen), 13 appartementen en 15 ondergrondse parkeerplaatsen in gevestigd.  Alle eenheden zijn verhuurd door een patrimoniumvennootschap.  Alle nutsvoorzieningen zijn privatief, geen caloriemeters, verwarming is op aardgas.  Bewoners kunnen hun fietsen in de garage stallen.  De bewoonbare oppervlaktes van de appartementen liggen tussen de 85 m² en 89 m².  De oorspronkelijke indeling van de 6 verdiepingen was: 3 appartementen per verdiepingen.  De huurder van verdieping 1 en 2 hebben de nodige ruimte als kantoren verbouwd.  Op de tussenliggende koer stallen de advocaten (huurder) hun fietsen.  Het gebouw is zowel voor als achter, buiten kantooruren enkel toegankelijk via een code.  EPC: van 76 tot 198 (appa verdieping 6, geen rechterbuur, HOB).
Dit appartementsgebouw met kantoren is zeer goed gelegen: binnenkant kleine ring van Hasselt, tegenover een bushalte en op wandelafstand van het station. Het gebouw geeft achteraan uit op de Havermarkt, die men bereikt via een doorsteek (het vroegere KBC gebouw).
In het renovatiejaar 2005 werd een bouwvergunning bekomen voor de uitbreiding van het complex.  Zo bestaat de mogelijkheid om het complex uit te breiden met een aantal wooneenheden, commerciële ruimte en ondergrondse parkeerplaatsen.  Aan de voorzijde van het complex voorzag de bouwvergunning, hetzij ‘Leopoldplein’ een bijkomende bouwlaag (loft met groot terras genoemd), dit naar analogie met het gebouw links.  Aan de achterzijde van het complex, hetzij ‘Ridderstraat’, mag op de bestaande constructie nog 3 bouwlagen bij opgetrokken worden.  Dit laatste om aan te sluiten op de aanpalende appartementsgebouwen (zie foto's).  Dit zou goed zijn voor de uitbreiding van het bestaande handelsgelijkvloers en daarop een 3 bouwlagen met mogelijke bestemming als woongelegenheid.  In totaal kan de bestaande constructie uitgebreid worden met 4 wooneenheden en een verdubbeling van de bestaande commerciële ruimte.
Bovenvermelde zal zich evenwel realiseren na het bekomen van de nodige (geactualiseerde) stedenbouwkundige vergunning.
Momenteel is het volledige pand verhuurd (kantoren, woonappartementen, parkeerplaatsen) tegen € 189.902 per jaar.
Deze verkoop mag dan ook als een unieke opportuniteit worden gezien.  Waarom zou u nog investeren in nieuwbouw.  Deze verkoop is een verkoop van de activa van een patrimoniumvennootschap.
Voor meer info kan u de makelaar contacteren via het GSM nr 0485 34 56 71.  MCA-Vastgoed staat u graag te woord, ook buiten kantooruren.

Financiƫle Info
Energie certificaat
E spec
:
In aanvraag


Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Niet van toepassing
Verkavelingsvergunning
:
Niet van toepassing
Bestemming
:
Woongebied
Erfgoed
:
Nee
Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Type dak
:
Plat dak
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Ja
Keuken
:
Kasten met toestellen
Lasten
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat